Hossa s gólom a výhrou, losangelské derby pre Kings

17.03.2012 Celý región

New York 17. marca (TASR) - Sloevenský hokejový krídelník Marián Hossa prerušil päťzápasové gólové suchoty a v noci na sobotu prispel jedným presným zásahom k výhre Chicaga na ľade Dallasu 4:1. Blackhawks si tak 10 zápasov pred koncom základnej časti zámorskej NHL strážia na západe 5. postupovú priečku.

Hossa sa stal treťou hviezdou duelu a pripísal si dokopy štyri strely. V drese "jastrabov" dal dva góly Patrick Sharp, Coreymu Crawfordovi pokazil čisté konto šesť minút pred koncom útočník Dallasu Jamie Benn.

V noci sa predstavil aj ďalší hokejista spod Tatier, Ľubomír Višňovský s Anaheimom prehral losangelské derby proti Kings 2:4 a účasť "káčerov" v tohtosezónnej vyraďovačke je po prehre priameho postupového duelu už veľmi ďaleko. Slovenský zadák nebodoval a jeho hlavné štatistiky sa oproti predzápasovému stavu nijako nezmenili.

Montreal bez slovenského gólmana Petra Budaja prehral v Ottawe so Senators 1:2 po predĺžení a domáci sa prvýkrát v sezóne dostali na vedúcu priečku Severovýchodnej divízie pred Boston.

výsledky:

Ottawa - Montreal 2:1 pp, Winnipeg - Washington 3:2, Dallas - Chicago 1:4 /za hostí Marián Hossa 1+0/, Edmonton - Calgary 3:1, Anaheim - Los Angeles 2:4
 

Vyberte región